Onze Visie

Adres:

Chaamseweg 8

5111 VM Baarle Nassau

Telefoon:

06 25 506 821

 

 

 

Li La Leuke Opvang is aangesloten bij:

 

Kinderopvang Thuis

 

ViaViela regio Breda

 

 

 

 

Onze visie

 

 

Li La Leuke Opvang biedt een veilige, gezellige speel en leeromgeving aan kinderen. Ieder kind krijgt de kans zichzelf te zijn en een eigen ik te ontwikkelen. Tijdens deze reis geven wij bevestiging en rijken we de hand om over de drempel te stappen naar wat nieuw en spannend is.

 

We luisteren naar elkaar, gaan zorgvuldig om met speelgoed en materiaal, maken weer vrienden als we ruzie hebben gehad of bedenken een oplossing als we allebei met hetzelfde willen spelen.

Spelenderwijs leren we van en met elkaar. We helpen elkaar daar waar nodig is om samen groot te worden.

 

Hoe belangrijk is het dat kinderen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Li La Leuke Opvang biedt een opvoedingsklimaat waarin kinderen hun persoonlijke en sociale competenties kunnen ontwikkelen, zich normen en waarden eigen maken en zich veilig voelen. Hierdoor kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige mensen, met respect voor zichzelf en anderen, met vertrouwen in eigen kunnen, sociaal vaardig en creatief in uitingen en oplossingen.

 

Bij Li La Leuke Opvang hebben we:

 

Plezier

We hebben er plezier in om het leuk te maken. We bieden onze vriendjes en vriendinnetjes veiligheid en vertrouwen. We zijn positief betrokken bij wat onze vriendjes en vriendinnetjes doen, bij wat ze meemaken. We helpen ze plezier te beleven aan het ontdekken van de wereld, en het dagelijks leven leuk te maken.

 

Respect

Wij bieden onze vriendjes en vriendinnetjes de gelegenheid om te worden wie ze zijn. Wij geven ze de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Om nieuwsgierig te zijn en om hun eigen

(on)mogelijkheden te ervaren.

 

Structuur

We helpen onze vriendjes en vriendinnetjes houvast te creƫren in het dagritme zodat het zelfstandig activiteiten kunnen ondernemen en verantwoorde eigen keuzes kunnen leren maken.

 

Positief

Wij zien kansen. Wij helpen onze vriendjes en vriendinnetjes kansen te leren zien. Wij kijken vooral naar wat goed gaat en hoe we dit kunnen versterken. Door duidelijk te zijn, en door het mooie en leuke van ons mensen te zien, ondersteunen we ze in het ontwikkelen van zelfvertrouwen, respect en een beetje relativeringsvermogen.

 

Gelijk

Wij leren onze vriendjes en vriendinnetjes om actief en betrokken deel te nemen op basis van gelijkwaardigheid. Ieder van ons is even belangrijk.