Natuurlijke Kinderopvang

"Alles wat je aandacht geeft groeit!"


Een Natuurlijke Kinderopvang is een opvang die aandacht besteed aan natuurbeleving. Natuurbeleving bevordert het welzijn en de gezondheid van kinderen. Daarnaast draagt het bij aan betrokken burgers die geven om natuur en die dat in hun verdere leven met zich meedragen. 


Naast het groen, veel buiten zijn, spelen met natuurlijke materialen, staat Natuurlijke Kinderopvang ook voor werken met de cyclus van het leven.


De cyclus van het leven, ieder kind volgt de eigen ontwikkeling, op eigen tempo. Wij stimuleren deze ontwikkeling maar werken hem niet tegen. Wij gaan mee in de natuurlijke ontwikkeling van het kind. Dat begint al bij de baby's, zij krijgen de ruimte om op eigen tempo te ontwikkelen. Om een voorbeeld te noemen, baby's zitten pas in de kinderstoel als ze uit zichzelf kunnen gaan zitten. Pas dan zijn de rug en nek spieren voeldoende ontwikkeld om de zithouding aan te nemen.


Als we dan verder kijken, een kindje is pas klaar om zindelijk te worden als het zelf de kleren aan en uit kan doen, wij stimuleren het eigen kunnen, maar forceren hierin niet.


Op eigen tempo ontwikkelen dus zonder prestatiedrang, niemand is namelijk beter. Iederen voert een eigen koers en heeft eigen kwaliteiten. We oefenen de vaardigheden en helpen daar waar nodig is. Zo bieden we een optimaal opvoedingsklimaat waar kinderen kunnen worden wie ze zijn.


"Worden wie je bent" 


Worden wie je bent, je hoeft dus niet te veranderen, te presteren, je mag gewoon zijn wie je bent. Samen halen we het beste uit jou eigen ik. Dit grote avontuur gaan we samen aan, ben je er klaar voor? 


Wil je meer weten over mij en Natuurlijke Kinderopvang?

check het interview hieronder met Anja van Pedagoog voor jou.


Het interview met mij kun je bekijken via deze link:

https://vimeo.com/491334543/2f2172959b