Onze visie

Kinderen staan aan het begin van de meest boeiende ontdekkingstocht die er bestaat; het leven.


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, leergierig en staan open in het leven. Aan mij de taak om deze ontdekkingstocht zo goed mogelijk mee te begeleiden.

Hierbij hebben we het echte leven nodig. Dat houdt in dat we zoveel mogelijk samen doen, helpen met eten koken, het onderhouden van de (moes)tuin, verzorgen van de dieren, helpen met het huishouden. Deze echte ervaringen zijn nodig om optimaal tot ontplooiing te komen. Kinderen doen namelijk niet wat wij zeggen, maar ze doen wat wij doen. In die mooie kinderjaren moeten we ze dus fantastisch ervaringen geven om na te doen. hierbij leggen we een mooi en stevig fundament wat ze de rest van hun leven met zich meedragen.


"Kinderen opvoeden is geen emmer vullen maar een vuurtje opstoken" 


Geen één kind is hetzelfde, ze hebben allemaal hun eigen recept. De één heeft een korreltje zout nodig, de ander een snufje peper. Mijn doel is om de recepten van iedere kind apart te ontdekken en ontleden. Zo kan ik ieder kind die unieke eigen kans geven om zich optimaal te ontwikkelen en te worden wie ze zijn.


Ieder kind krijgt dus de kans zichzelf te zijn en een eigen ik te ontwikkelen, eigen mogelijkheden te ontdekken, persoonlijke en sociale competenties zich vaardig te maken, normen en waarden eigen maken en zich veilig te voelen om dit grote avontuur aan te gaan.


Hierdoor krijgen we kinderen die zich ontwikkelen tot evenwichtige mensen, met respect voor zichzelf en anderen, met vertrouwen in eigen kunnen, sociaal vaardig en creatief in uitingen en oplossingen.